Handleiding scriptie maken

Handleiding scriptie maken

Voor het maken van je scriptie hebben we PDF-bestanden nodig voor het binnenwerk en de omslag. Uitleg over het maken van een PDF-bestand vind je hier.

Na het uploaden van de bestanden kies je op de pagina 'Aan de slag' het gewenste formaat voor je scriptie, de gewenste bindingswijze, het oppervlak van de omslag van je scriptie, de gewenste papiersoort, de druk van het binnenwerk van je scriptie en de oplage. Ook kies je wanneer je je scriptie wilt ontvangen of dat je je scriptie op wilt komen halen bij onze drukkerij in Beverwijk. De verschillende spoedopties vind je hier.

Het uploaden van de bestanden van je scriptie

Om te beginnen upload je op de pagina 'Aan de slag' de PDF-bestanden voor het binnenwerk en de omslag van je scriptie. Je uploadt één totaalbestand voor het binnenwerk van je scriptie, waarin alle pagina’s zitten. Uitleg over de omslag vind je hier en uitleg over het binnenwerk vind je hier.
Om het binnenwerk te uploaden klik je op 'Binnenwerk uploaden'. Je selecteert het bestand dat je wilt gebruiken voor het binnenwerk van je scriptie en nadat je op OK klikt wordt het bestand geïmporteerd. Indien je nog geen account hebt aangemaakt kan je dit na het uploaden van de bestanden en het kiezen van de specificaties van je scriptie doen. Totdat je de website afsluit worden je bestanden automatisch bewaard.
Het formaat van het door jou geüploade bestand wordt door het systeem automatisch herkend. Je kan ervoor kiezen je scriptie in een ander formaat te laten drukken dan het formaat waarin je het bestand hebt opgemaakt, hou in dat geval rekening met verkleining of vergroting van het bestand. Uitleg hierover vind je hier.
Wanneer je bestand voor het binnenwerk afbeeldingen, tekst en/of kleur heeft die tot de randen van de pagina's lopen heeft je bestand bleed nodig. Je kan dit zelf toevoegen of je kan dit door ons laten doen. Uitleg over bleed vind je hier.
Let op: je PDF-bestand kan maximaal 200 MB groot zijn. Indien je bestand groter is dan 200 MB neem contact op met onze Klantenservice.

Het uploaden van de omslag van je scriptie kan op verschillende manieren. Je kan zelf een geheel omslag maken of een deel daarvan, of een van onze omslagen kiezen. Uitleg hierover vind je hier.
Het omslag van je scriptie heeft bleed nodig, dit kan je zelf doen aan de hand van de omslagcalculator of je kan dit door ons laten doen. Uitleg over bleed van de omslag vind je hier.
Afhankelijk van of je zelf een geheel omslag maakt kan je op de voorzijde en de rug van je scriptie door ons een titel en/of auteur laten toevoegen. Uitleg hierover vind je hier.

Na het uploaden van de bestanden kan je in de preview door je scriptie 'bladeren'. Als je op een pagina klikt wordt deze voor je vergroot. In de preview zie je exact hoe je scriptie eruit komt te zien in boekvorm.

De specificaties van je scriptie

Op de pagina 'Aan de slag' vul je de specificaties van je scriptie in. Je vult het formaat in waarin je je scriptie wilt laten drukken, de gewenste bindingswijze, de papiersoort die je in het binnenwerk wilt gebruiken, of je het binnenwerk in full color of in zwart-wit gedrukt wilt hebben en de gewenste oplage. Het omslag van je scriptie drukken we altijd gratis in full color.
Afhankelijk van of je het omslag van je scriptie geheel zelf hebt samengesteld aan de hand van de omslagcalculator kies je onder 'Coverdesign' de gewenste kleur voor de rug van je scriptie. Ook kan je bij 'Titel van je scriptie' en 'Jouw naam' indien gewenst een titel en auteur voor op de rug van je scriptie toevoegen.
Bij 'Formaatkeuze' kies je het formaat waarin je je scriptie gedrukt wilt hebben. Hou er rekening mee dat wanneer je je scriptie in een ander formaat wilt laten drukken dan het formaat van je geüploade bestanden, je bestanden geschaald worden naar het formaat dat je hebt gekozen. In de preview kan je zien hoe je bestanden er in je scriptie uit komen te zien. Uitleg over formaten vind je hier.
Onder 'Bindingswijze' kies je de door jou gewenste bindingswijze van je scriptie. Let hierbij op de bleed die nodig is voor de verschillende bindingswijzen. Uitleg over bindingswijzen vind je hier.
Onder 'Oppervlak cover' kies je of je je omslag glanzend of mat gelamineerd wilt hebben.
Bij 'Papierkeuze' kies je de door jou gewenste papiersoort voor het binnenwerk. Uitleg over de verschillende papiersoorten vind je hier
Bij 'Inhoud full color / zwart-wit' kies je of je het binnenwerk van je scriptie in full color of in zwart-wit wilt laten drukken. Het omslag van je scriptie drukken we altijd gratis in full color.

Het opslaan van je scriptie

Wanneer je je PDF-bestanden hebt geüpload en tevreden bent met de door jou gekozen instellingen klik je op "Dit boek bestellen". Je gaat dan automatisch naar de volgende pagina, waar je in jouw account inlogt of aan account aanmaakt. Na het inloggen of registreren wordt je scriptie automatisch opgeslagen in jouw account. Je kunt hierna nogmaals controleren of je tevreden bent met de door jou gekozen instellingen en deze indien gewenst veranderen.
Als je inlogt in je account heb je altijd toegang tot de door jou opgeslagen projecten. Je kunt deze projecten op ieder gewenst moment verder bewerken, bestellen of verwijderen.


Er zijn momenteel 10 studenten een scriptie aan het uploaden.


Bestel tussen nu en
UUR.
MIN.
SEC.
en je scriptie is op
Di
07
DEC
DAG.
DAG.
MND.
om 16:00 uur al gereed!

Wij gebruiken cookies op onze website. Door onze website te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer info

Accepteer en sluit melding