Checklist

Checklist

Checklist voor een optimaal eindresultaat van je boek of scriptie.

Formaat en lay-out

Zijn alle pagina's van het binnenwerk in één PDF-bestand opgeslagen?
Je uploadt één PDF-bestand voor het binnenwerk van je boek. Voor het samenvoegen van afzonderlijke PDF-bestanden raden wij het gratis programma Split&Merge aan.

Is het aantal pagina's in het binnenwerk deelbaar door vier?
Het totaal aantal pagina's van je binnenwerk moet altijd deelbaar zijn door vier. Indien dit niet het geval is vullen wij je binnenwerk automatisch aan met blanco pagina's.

Heb je je bestand opgemaakt in het juiste formaat (bijvoorbeeld A4, vierkant of A5)?
Let op: wij schalen je bestand automatisch naar het formaat waarin je je scriptie wilt laten drukken, maar hierdoor worden letters en afbeeldingen geschaald. We raden altijd aan je bestand op te maken in het formaat waarin je je scriptie wilt laten drukken.

Wij kunnen PDF-bestanden tot 200MB verwerken
Je kunt de grootte van je bestand aanpassen door foto's en afbeeldingen op 300 dpi op te slaan. Is je bestand groter dan 200MB? Dit is geen probleem, bel onze Klantenservice op of stuur ons een email klantenservice@spoedscriptie.nl.

Foto's en afbeeldingen

Heb je je foto's en afbeeldingen in CMYK opgemaakt?
Bij het afdrukken van afbeeldingen en foto's opgemaakt in RGB-kleuren kan kwaliteitsverlies ontstaan.

Zijn de kleurenafbeeldingen die je in zwart-wit gedrukt wilt hebben omgezet naar grijstinten?
Indien je kleurenafbeeldingen in zwart-wit laat drukken worden deze erg donker afgedrukt, zet ze daarom eerst om naar grijstinten.

Hebben je afbeeldingen en foto's een resolutie van minimaal 300 dpi?
Bij een lagere resolutie worden afbeeldingen en foto's vaak pixelig en dus onscherp afgedrukt.

Gebruik je transparanten?
Sommige transparanten kunnen niet afgedrukt worden, neem voordat je bestelt even contact hierover op met onze Klantenservice

Lettertypen insluiten

Heb je lettertypen ingesloten in je bestanden?
Lettertypen moeten worden ingesloten in je bestand om alle lettertypen goed af te kunnen drukken. Dit duurt slechts een minuut, kijk hier voor een handleiding.

Gebruik geen lettertypen met een licentie
Deze lettertypen kunnen niet afgedrukt worden. Als je eraan twijfelt of je lettertypen met een licentie gebruikt bel onze Klantenservice op of stuur ons een email klantenservice@spoedscriptie.nl

Paginamarges en bleed

Heb je rekening gehouden met de bleed?
Het bestand voor het binnenwerk van je scriptie heeft 3 millimeter bleed rondom nodig. Dit kunnen wij voor je toevoegen, of dit kan je zelf doen. Bekijk de preview goed om te zien welk deel van je pagina's wordt afgesneden.

Ook de omslag heeft bleed nodig, hoeveel bleed het nodig heeft verschilt per bindingswijze. Indien je dit zelf wilt toevoegen kan je met de omslagcalculator berekenen hoeveel bleed toegevoegd moet worden. Bekijk de preview om te zien of je bestand correct is opgemaakt.

Op de pagina Aan de slag kan je aanvinken of je wilt dat wij bleed toevoegen aan je omslag, of dat je er in je bestand al rekening mee hebt gehouden.

Heb je rekening gehouden met de marge?
Om de leesbaarheid van je teksten te garanderen raden wij je aan een marge van 2 tot 2,5 centimeter van de randen van je document aan te houden.

Zeer belangrijk: plaats geen snijtekens!

Blanco pagina's


Heb je een minimum aantal pagina's bereikt?
Afhankelijk van het formaat, de papiersoort en de bindingswijze is een minimum aantal pagina's nodig voor het drukken van je scriptie. Indien je scriptie te weinig pagina's heeft vullen wij deze automatisch aan met blanco pagina's. Je kunt ook kiezen voor een papiersoort met een hoger gramgewicht.

Hou er rekening mee dat de binnenzijde van het omslag niet bedrukt kan worden.

Preview

Heb je de preview van je boek gecontroleerd?
In het previewvenster staat je boek zoals exact deze gedrukt wordt. Het gedeelte dat gebruikt wordt als bleed staat buiten de stippellijntjes. Controleer je of alle beelden en teksten helemaal goed staan?

Heb je het overzicht van jouw bestelling gecontroleerd?
Controleer na het opslaan van je boekproject de specificaties van je boek, zoals het formaat, de bindingswijze, de oplage en de titel en auteur.


Er zijn momenteel 20 studenten een scriptie aan het uploaden.


Bestel tussen nu en
UUR.
MIN.
SEC.
en je scriptie is op
Di
07
DEC
DAG.
DAG.
MND.
om 16:00 uur al gereed!

Wij gebruiken cookies op onze website. Door onze website te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer info

Accepteer en sluit melding