Uitleg bleed

Uitleg bleed

Met bleed wordt bedoeld dat het formaat van het bestand dat wordt gedrukt iets groter is dan het formaat van het bestand dat uiteindelijk in je boek zal zitten. Het bestand wordt na drukken in het juiste formaat gesneden. Bleed van het binnenwerk is altijd 3 millimeter rondom, bleed van de omslag verschilt per bindingswijze.

De bleed van het binnenwerk

Bleed van het binnenwerk is altijd 3 millimeter rondom, dus 3 millimeter links, rechts, onder en boven elke pagina van het binnenwerk. Deze 3 millimeter wordt na drukken van de pagina afgesneden en is du niet zichtbaar in je boek.

Ons systeem voegt deze 3 millimeter automatisch toe, het rekt je bestand een klein stukje uit zodat bleed ontstaat. Je kan de bleed ook zelf toevoegen, ons systeem herkent het formaat van je bestand dan automatisch en rekt je bestand niet uit. Wanneer je zelf bleed toevoegt betekent dit dat je aan alle zijden van elke pagina 3 millimeter extra toevoegt.

Bij bestanden met een witmarge – zoals de meeste bestanden opgemaakt in Word – is het niet nodig zelf bleed toe te voegen. Er wordt een extra randje van de witte marge afgesneden na het drukken, dit is amper zichtbaar in je boek. Je kan in de preview zien welk deel van de pagina’s wordt afgesneden, het grijze deel buiten de stippellijntjes in de preview is het deel dat wordt afgesneden.

Let op: ongeacht in welk formaat je je scriptie laat drukken, bleed voor het binnenwerk is altijd 3 millimeter rondom.

Zeer belangrijk: plaats geen snijtekens in je bestanden, deze voegen wij automatisch voor je toe.

Zelf bleed toevoegen voor het binnenwerk van uw boek

Als je zelf bleed toevoegt in je bestand betekent dit dat je je bestand 3 millimeter rondom groter opmaakt dan het in je boek zal komen. Als je je bestand bijvoorbeeld opmaakt in formaat A4 staand en het heeft bleed nodig, dan maak je een bestand dat in plaats van 21,0 * 29,7 centimeter is, een bestand van 21,6 * 30,3 centimeter. De 3 millimeter die je rondom extra aan je bestand toe hebt gevoegd worden eraf gesneden en zal dus niet in je boek komen te staan.

Indien je zelf bleed toevoegt wordt dit door ons systeem automatisch herkend. In de preview kan je zien hoe je bestand er in je boek uit komt te zien, het grijze deel dat buiten de stippellijntjes valt is de bleed.


Er zijn momenteel 15 studenten een scriptie aan het uploaden.


Bestel tussen nu en
UUR.
MIN.
SEC.
en je scriptie is op
Di
07
DEC
DAG.
DAG.
MND.
om 16:00 uur al gereed!

Wij gebruiken cookies op onze website. Door onze website te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer info

Accepteer en sluit melding