Uitleg binnenwerk

Uitleg binnenwerk

Het binnenwerk van je scriptie maak je uiteraard volledig zelf bij SpoedScriptie.nl, wij wijzigen niets aan je geüploade bestanden. Je bepaalt zelf dus volledig hoe je scriptie er in boekvorm uit komt te zien. Hou er daarom rekening mee dat de lay-out volledig naar wens is, indien gebruikt de paginering klopt en afbeeldingen op de juiste plaats in je bestand staan. Tips over de opmaak van je binnenwerk vind je hier.

We beginnen met drukken rechts, wat betekent dat de eerste pagina van je PDF-bestand rechts in je boek komt. De tweede pagina van je PDF-bestand wordt op de achterzijde daarvan gedrukt, links. De derde pagina van je PDF-bestand komt weer rechts, de vierde weer links, et cetera.

Je uploadt één bestand voor het binnenwerk van je scriptie, waarin alle pagina’s van je binnenwerk zitten. Dit bestand upload je als PDF-bestand op de pagina Aan de slag, uitleg over hoe je een PDF kan maken vind je hier.

Let op: je uploadt één bestand waarin alle pagina’s onder elkaar staan, je maakt dus geen opmaak in spreads.

Het formaat van je bestand voor het binnenwerk

Het formaat van het door jou geüploade bestand voor het binnenwerk van je scriptie wordt door het systeem automatisch herkend. Je kan ervoor kiezen je boek in een ander formaat te laten drukken dan het formaat waarin je het bestand hebt opgemaakt, hou in dat geval rekening met verkleining of vergroting van het bestand. Na het uploaden van je bestand kan je het gewenste formaat voor je scriptie kiezen.

Het bestand voor het binnenwerk van je boek heeft altijd 3 millimeter bleed rondom nodig. Dit kunnen wij voor je toevoegen of dit kan je zelf doen. Voor uitleg hierover klik je hier.

Wanneer je bestand evenredig geschaald kan worden naar het formaat waarin je je scriptie wilt laten drukken zal je bestand enkel kleiner of groter in boekvorm worden gedrukt. Wanneer je bestand niet evenredig verkleind of vergroot kan worden wordt door het systeem een extra witrand aan het bestand toegevoegd, om het naar het juiste formaat te schalen. We rekken je bestand dus niet pagina vullend uit, hierdoor zouden verhoudingsverschillen kunnen ontstaan.
Wij raden altijd aan je bestand op te maken in het formaat waarin je je boek wilt laten drukken, om verrassingen te voorkomen. In Word kan je bij "Pagina-indeling" het formaat van je bestand wijzigen. Hou er rekening mee dat bij het omzetten van het bestand naar PDF met een PDF-writer het formaat van de pagina ook in de PDF-writer ingesteld dient te worden. Klik hier voor uitleg over het omzetten van je bestand naar PDF-formaat.

Twee voorbeelden:

Je maakt je binnenwerk op in formaat A4 staand en je wilt je scriptie laten drukken in formaat A5 staand. Dit betekent dat je bestand 31% verkleind dient te worden om het om te zetten van A4 naar A5.

Je maakt je binnenwerk op in formaat A4 staand en je wilt je scriptie laten drukken in formaat Vierkant (20,5 * 20,5 centimeter). Dit betekent dat je bestand 30% verkleind wordt, om van de hoogte van je bestand 20,5 centimeter te maken. De breedte van je bestand wordt automatisch meegeschaald om verhoudingsverschillen te voorkomen. Dit betekent dat de breedte van je bestand 14,5 centimeter wordt. Je bestand wordt in het midden gecentreerd en aan beide zijden links en rechts wordt een witte rand geplaatst van 3 centimeter.

Let op: bekijk de preview altijd goed voordat je je scriptie bestelt. Hierin zie je precies hoe je bestand er in boekvorm uit komt te zien, inclusief eventuele schaling.

Tip: wanneer je je bestand dat opgemaakt is in formaat A4 als A5 wilt laten drukken, kan je als test voor de leesbaarheid van je tekst en/of afbeeldingen zelf twee pagina's op één pagina laten afdrukken. Je ziet dan exact hoe je bestand er in boekvorm uit komt te zien. Hetzelfde geldt voor bestanden opgemaakt als A5, die je wilt laten drukken in formaat A6.

Let op: je PDF-bestand kan maximaal 200 MB groot zijn. Indien je bestand groter is dan 200 MB neem contact op met onze Klantenservice.

Bleed nodig?

Wanneer je bestand voor het binnenwerk afbeeldingen, tekst en/of kleur heeft die tot de randen van de pagina's lopen heeft je bestand bleed nodig. Je kan dit zelf toevoegen of je kan dit door ons laten doen. Uitleg over bleed vind je hier.


Er zijn momenteel 19 studenten een scriptie aan het uploaden.


Bestel tussen nu en
UUR.
MIN.
SEC.
en je scriptie is op
Di
07
DEC
DAG.
DAG.
MND.
om 16:00 uur al gereed!

Wij gebruiken cookies op onze website. Door onze website te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer info

Accepteer en sluit melding